Ноу-хау від заступника міністра юстиції: Пєтухов запропонував виміняти у ЄС безвіз на прийом мігрантів

Сергій Пєтухов вважає, що для отримання довгоочікуваного безвізового режиму з Євросоюзом, Україна могла б повністю взяти на себе квоту Нідерландів на розселення мігрантів з Сирії.

Сергій Пєтухов. Фото: УНІАН.

Як відомо, Євросоюз через свої внутрішні проблеми затягнув з наданням Україні раніше обіцяного безвізового режиму. Більш того, відкрито визнав, що проблема в ньому самому, а Україна просто стала заручником ситуації ... В кінцевому підсумку нам сказали "чекайте" - мовляв, точно дамо, але поки не знаємо коли настане "це найближче майбутнє", пишуть Патріоти України з посиланням на Реал.

Бог з ним, з цим безвізом. Якщо чесно, не так вже й горить. Просто, по-перше, такою поведінкою ЄС виставляє себе ненадійним партнером, а по-друге, б'є по іміджу української влади, яка ретранслювала обіцянки з Європи народу, а тепер змушена терпіти глузування ...

І ось сьогодні заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов вибухнув унікальною пропозицією. Мовляв, раз ми так хочемо безвіз, то давайте не ображатися, а дамо ЄС те, що їм дуже треба - заберемо до себе в Україну частину мігрантів. Це зробить нас дуже потрібними, та ще й грошенят нам перепаде за їх зміст.

"РЕАЛ" намагається не висловлювати свої редакційні судження, але в даному випадку дозволимо собі кілька слів. Пан Пєтухов, не варто прогинатися - це огидно. А головне, ваша ідея настільки ж поверхнева, як і шкідлива для України.

Доки у нас в країні триватиме багатоголосся з вищих кабінетів виконавчої влади? Коли заступники міністрів дозволяють собі робити заяви, які не в їх компетенції, а головне шкодять національним інтересам?

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...