Нова точка протистояння: Через нахабність РФ в Азовському морі втрат зазнає не лише Україна, але й іноземні судновласники

За 17 днів у червні російські прикордонники, підлеглі ФСБ Росії, затримали 49 іноземних суден, що прямували в українські порти - Маріуполь і Бердянськ.

Росія нахабно поводиться в Азовському морі. Ілюстрація:Главком

Присутність Росії в Азовському морі нервує не тільки Україну, а й інші країни. "Можу запевнити, що обстановку в Азовському морі ми аналізуємо, контролюємо, відповідні контрзаходи відпрацювали. Сили для відбиття можливого нападу маємо. ВМС напоготові", - сказав командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Воронченко, зазначають Патріоти України.

Віце-адмірал розповів, що недавно повернувся з Бердянська і Маріуполя. "Є домовленість (правда, поки усна) про створення Азовської бази ВМС. Керівництво морських торговельних портів добре розуміє, що обмеження заходу в порти суден призведе до скорочення робочих місць на підприємствах. Це спровокує соціальну напруженість, не можна цього допустити", - зазначив віце-адмірал.

За його словами, за 17 днів в червні російські прикордонники, підлеглі ФСБ Росії, затримали 49 іноземних суден, що прямували в Маріуполь і Бердянськ. За годину простою судновласники втрачають суми від 5 до 15 000 доларів, а простой триває від трьох до восьми годин.

"Отже, порахуйте скільки грошей втрачають судновласники через нахабство Росії, яка чомусь вирішила, що має підстави безроздільно господарювати в Азовському морі. Ніхто не може порушувати морське міжнародне право. Буде зроблено все, що залежить від Військово-морських сил України, для безпеки наших рибалок і проходу безперешкодно торгових суден під іноземними прапорами", - зазначив Воронченко.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...