Нові правила: У РФ значно обмежили роботу новинних агрегаторів

Тепер закон зобов'язує новинні агрегатори перевіряти достовірність суспільно значимої інформації до її поширення.

У РФ значно обмежили роботу новинних агрегаторів. Фото: 3DNews.

У Росії набрав чинності закон про новинні агрегатори, що вводить ряд обмежень для подібних сервісів з відвідуваністю більше мільйона осіб на добу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Закон зобов'язує новинні агрегатори перевіряти достовірність суспільно значимої інформації до її поширення. При цьому агрегатори не нестимуть відповідальності за дослівне цитування повідомлень ЗМІ, але зобов'язані перевіряти достовірність інформацій з видань, що не мають ліцензії ЗМІ.

Відповідно до закону, новинні агрегатори будуть зобов'язані припинити поширення недостовірних даних на вимогу Роскомнадзора. Також документ зобов'язує власників агрегаторів протягом півроку зберігати поширену ними новинну інформацію і відомості про її джерела.

За відмову виконати припис Роскомнадзора про видалення інформації з новинного блоку штраф для юридичних осіб тепер складе від 600 тис. до 1 млн руб. (раніше - від 800 тис. руб. до 1 млн руб.).

Штраф для громадян становитиме від 50 тис. до 100 тис. рублів (раніше від 100 тис. до 200 тис. руб.), для посадових осіб - від 200 до 400 тис. (раніше від 300 тис. до 500 тис. руб.) .

Повторне вчинення порушення буде каратися штрафом - для громадян від 200 тис. до 300 тис. рублів, для посадових осіб - від 500 тис. рублів до 700 тис. рублів, юридичних осіб - від 1,5 млн до 3 млн рублів.

Документ із змінами в закон "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації" та Кодекс РФ про адміністративні правопорушення був прийнятий Держдумою 10 червня, схвалений Радою Федерації 15 червня і підписаний президентом РФ 23 червня цього року.

Новинний агрегатор - термін, під яким, кажучи про сучасні засоби масової комунікації, зазвичай мають на увазі ресурс, який займається збором і структуруванням новин в автоматичному режимі.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...