Нові проблеми: Путін у своєму посланні до Федеральних зборів забув про Україну

Президент РФ попередив росіян, що економічна ситуація не поліпшиться, а терористи "ІД" все більше загрожують пересічним громадянам.

Володимир Путін. Фото: gazeta19.ru.

Володимир Путін сьогодні, 3 грудня 2015 року, у своєму посланні до Федеральних зборів Російської Федерації не згадував про Україну. Так, цього разу російський лідер обійшов увагою теми війни на Донбасі, анексії Криму та ідеї "Новоросії", тоді як у минулому році тема України займала значну частину його послання до російського парламенту. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

Чимало уваги Путін приділив Україні під час своєї підсумкової прес-конференції в середині грудня минулого року. Тоді російський лідер торкався теми війни на Донбасі, називав АТО "каральною операцією", висловлювався з приводу мінських угод, обміну полоненими, долі затриманої української льотчиці Надії Савченко.

У своєму сьогоднішньому посланні Путін більше зосередився на проблемі світового тероризму, ситуації в Сирії, а також приділив особливу увагу конфлікту з Туреччиною. Зокрема, президент Росії натякнув владі Туреччини, що не обмежиться санкціями в якості реакції на збитий російський літак. Путін заявив, що не розуміє такі дії Туреччини: "тільки Аллах знає, навіщо вони це зробили ... і, мабуть, Аллах вирішив покарати правлячу кліку в Туреччині, позбавивши її розуму".

Також російський лідер багато говорив про велич Росії: "Я не кажу, що любов до Батьківщини повинна засліплювати нас ... Але росіяни повинні знати собі ціну ... Зараз ми повинні згуртуватися і пам'ятати, що головне для нас - Росія". Чимало часу Путін приділив і економічній ситуації в Росії, пропонуючи свої варіанти для виходу із ситуації. Зокрема, було порушено питання антиросійських санкцій і необхідності імпортозаміщення. Путін попередив, що потрібно готуватися до того, що санкції можуть затягнутися надовго.

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...

"Підриваються наші бійці та техніка": Російські окупанти скаржаться на українські ДРГ, які заходять із Сумщини

неділя, 5 травень 2024, 17:43

Російські окупанти скаржаться, що українські ДРГ активізувалися з боку Сумщини і створюють проблему для їхнього особового складу та техніки. Про це розповів командир російської інженерно-саперної роти, передають Патріоти України. За його словами, украї...