Нові санкції США проти Росії стосуються фінансів та енергетики, - ЗМІ

На думку авторів законопроекту, під санкції повинні також потрапити компанії і особи, які займаються операціями з купівлею-продажем російського боргу.

Білий дім. Фото: Еспресо.TV

Законопроект про нові санкції щодо Росії, підготовлений групою сенаторів США, стосується фінансового і енергетичного секторів російської економіки. Про це з посиланням на американські ЗМІ повідомляють Патріоти України.

За інформацією ЗМІ, законопроектом передбачені санкції проти юридичних і фізичних осіб, які інвестують в російську галузь видобутку вуглеводнів більше $ 20 млн, включаючи як поставку товарів і послуг, так і технології. Під санкції потраплять інвестори, які протягом року вкладуть у будівництво Росією трубопроводів понад $ 5 млн, а також інвестори, які вклали понад $ 1 млн в цивільні ядерні об'єкти.

На думку авторів законопроекту, під санкції повинні також потрапити компанії і особи, які займаються операціями з купівлею-продажем російського боргу, а також ті, хто скуповує активи російських підприємств і компаній.

Санкції пропонується запроваджувати не тільки проти компаній і громадян США, але і третіх країн. Законопроект повинен бути прийнятий обома палатами американського конгресу, а також підписаний президентом США.

Білий дім поки ніяк не коментує підготовлений законопроект. Як повідомлялося, законопроект вже внесений до Сенату США. Раніше сенатор-республіканець Джон Маккейн і сенатори-демократи Бен Кардін і Роберт Менендес заявили про підготовку спільного законопроекту щодо запровадження "всеосяжних" санкцій щодо Росії за її спроби вплинути на вибори в США.

Кардін повідомив, що крім відповіді на кібератаки, законопроект буде частково зосереджений на діях Росії в Східній Європі, включаючи анексію українського Криму, а також її ролі на Близькому Сході, де Москва підтримує режим Башара аль-Асада в Сирії.

Як відомо, раніше була оприлюднена спільна доповідь спецслужб США, в якій вони погодилися, що Путін причетний до спроб змінити результат виборів в США. Після цього обраний президент США Дональд Трамп офіційно визнав причетність Росії до кібератак в США.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...