Новий фронт? Путін планує перекинути до Білорусі декілька дивізій

У наступному році для перекидання військових Москві необхідно 4126 вагонів, а у 2016 році їх було потрібно 50.

Білорусь. Фото: ВКурсе.ua

Наступного року російське Міністерство оборони планує перекинути до Білорусі у 80 разів більше солдатів і військової техніки, ніж цьогоріч. Таке рішення пов'язане із запланованими навчаннями "Захід-2017", повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Defence24.pl.

Про такий масштаб перекидання російських військ свідчать дані з офіційних документів. Міністерство оборони Росії оголосило тендер на послуги міжнародного військового залізничного транспорту, тобто транспортування військової техніки і матеріалів на спеціальних залізничних платформах.

Минулого року для транспортування військової техніки до Білорусі Міністерству оборони РФ знадобилося 125 вагонів, а цього – лише 50 вагонів. У наступному році для перекидання військових Москві необхідно 4126 вагонів. Кремль стверджує, що тендер пов'язаний лише із запланованими білорусько-російськими навчаннями "Захід-2017", які регулярно проводять збройні сили обох країн.

"При розробці концепції сценарію навчань буде прийнята до уваги ситуація, пов'язана з підвищеною активністю НАТО біля кордонів Союзної держави", - сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу. У свою чергу, білоруська опозиція побоюється, що масштабні навчання можуть вказувати на щось більше, наприклад, на підготовку до військового контролю в країні, або вторгнення на територію України, країн Балтії або Польщі. На підставі тендеру можна зробити висновок, що Росія хоче перекинути в Білорусь кілька дивізій.

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...