Новий президент Австрії пишається, що його пращури походять з України

Один із прадідів ван дер Беллена по батьківській лінії, Максиміліан Георг Рейманом, народився в 1826 році на території Полтавської губернії.

Александр ван дер Беллен. Фото: currenttime.tv.

Один із прадідів новообраного президента Австрії Олександра ван дер Беллена народився на території сучасної України. Про це в Twitter повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дипломат опублікував генеалогічне древо політика, яке знайшли, за його словами, в одному з естонських архівів.

У документі зазначено, що один із прадідів ван дер Беллена по батьківській лінії, Максиміліан Георг Рейманом, народився в 1826 році на території Полтавської губернії.

Полтавська губернія існувала у складі Російської імперії з 1802 по 1917 роки, й охоплювала територію сучасних Полтавської, Сумської, Харківської, Чернігівської та Черкаської областей.

Як повідомляли Патріоти України, 23 травня, в Австрії на виборах президента переміг багаторічний лідер партії "зелених" 72-річний Александр Ван дер Беллен, який виступив в якості незалежного кандидата.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...