Новий президент Європарламенту: Чому Антоніо Таяні важливий для України

Високопоставлений європейський чиновник кілька разів відвідував Україну в якості віце-президента, відповідального за питання транспорту і підприємництва.

Антоніо Таяні. Фото:http://www.eurointegration.com.ua/

Проведені сьогодні вибори президента Європарламенту закінчилися перемогою 63-річного кандидата Європейської народної партії, італійця Антоніо Таяні, який отримав 351 голос. Про це пише Politeka, інформують Патріоти України.

Високопоставлений європейський чиновник кілька разів відвідував Україну в якості віце-президента, відповідального за питання транспорту і підприємництва. Так, за часів Майдану він вказував на важливість євроінтеграційних процесів в нашій країні. За його словами, бажання вступити в Євросоюз для України має бути не самоціллю, а засобом, завдяки якому будуть досягнуті загальні інтереси.

Також новий президент Європарламенту вважає, що ЄС зобов’язаний відстоювати територіальну цілісність України, але не повинен забувати про власні енергетичні та геополітичні інтереси.

У 2013 Тальяні підписав з Україною угоду про розширення співробітництва в рамках проекту європейської глобальної навігаційної супутникової системи, в результаті якої наша країна отримала п'ять млн євро для підвищення якості супутникової навігації.

Також слід уточнити, що президент Європарламенту є колишнім представником скандально відомого екс-прем’єра Італії Сільвіо Берлусконі.

"Колеги геть байдужі до питання": Нардепка підготувала альтернативну версію законопроєкту про демобілізацію

неділя, 28 квітень 2024, 16:06

Народна депутатка Інна Совсун заявила, що підготувала ще одну версію законопроєкту про демобілізацію на тлі наміру влади створити подібний документ у термін до 8 місяців. Вона наголосила на важливості швидшого ухвалення рішення в цьому питанні. Про це ...

Ексголова МЗС Литви пожартував про знищення Кримського мосту, у Росії дипломату пригрозили "судним днем"

неділя, 28 квітень 2024, 15:30

Ексміністр закордонних справ Литви, а нині посол країни у Швеції Лінас Лінкявічюс пожартував про знищення Кримського мосту. У Росії вибухнули погрозами. 27 квітня Лінкявічюс опублікував у X (Twitter) жарт про Кримський міст, передають Патріоти України....