Новий вибух міномета "Молот": У штабі ООС оприлюднили дані про поранених і причини НП

Поранення внаслідок вибуху міномета "Молот" в одній з військових частин у районі проведення Операції Об’єднаних сил на Донбасі отримали 2, а не 3 військових. Інцидент трапився 23 вересня, а не 25, повідомляють Патріоти України.

Цю інформацію підтвердили у штабі ООС, зазначивши, що інцидент стався в одній з військових частин у районі проведення ООС на Донбасі. Всі поранені перебувають у задовільному стані.

"Двоє військовослужбовців (а не троє, як невірно вказали окремі засоби масової інформації) зі складу мінометного розрахунку отримали легкі дотичні поранення", – уточнили у штабі ООС.

Там також описали обставини, за яких стався вибух. Так, 23 вересня під час виконання бойового завдання щодо ведення адекватного вогню у відповідь у каналі ствола міномету М120-15 "Молот" розірвалась міна. За цим фактом розпочнуть розслідування за статтею "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення".

За попередніми висновками первинної перевірки, яка здійснювалася безпосередньо на місці, де відбувалася бойова робота, та в ході опитування поранених військовослужбовців, з'ясовано наступне. Ймовірно, причина розриву міни полягає в невірній підготовці боєприпасу до стрільби, в тому числі, недотримання правил її зберігання, – зазначили у штабі ООС.

Там додали, що стан поранених військовослужбовців задовільний, їм надається вся необхідна медична допомога у військовій медичній установі. Загрози для їхнього життя немає.

Нагадаємо, що такий же інцидент трапився 6 липня на Рівненському загальновійськовому полігоні, де під час навчань розірвався міномет. Тоді загинули 3 військових, ще 9 зазнали поранень.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...