Новий вибух міномета "Молот": У штабі ООС оприлюднили дані про поранених і причини НП

Поранення внаслідок вибуху міномета "Молот" в одній з військових частин у районі проведення Операції Об’єднаних сил на Донбасі отримали 2, а не 3 військових. Інцидент трапився 23 вересня, а не 25, повідомляють Патріоти України.

Цю інформацію підтвердили у штабі ООС, зазначивши, що інцидент стався в одній з військових частин у районі проведення ООС на Донбасі. Всі поранені перебувають у задовільному стані.

"Двоє військовослужбовців (а не троє, як невірно вказали окремі засоби масової інформації) зі складу мінометного розрахунку отримали легкі дотичні поранення", – уточнили у штабі ООС.

Там також описали обставини, за яких стався вибух. Так, 23 вересня під час виконання бойового завдання щодо ведення адекватного вогню у відповідь у каналі ствола міномету М120-15 "Молот" розірвалась міна. За цим фактом розпочнуть розслідування за статтею "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення".

За попередніми висновками первинної перевірки, яка здійснювалася безпосередньо на місці, де відбувалася бойова робота, та в ході опитування поранених військовослужбовців, з'ясовано наступне. Ймовірно, причина розриву міни полягає в невірній підготовці боєприпасу до стрільби, в тому числі, недотримання правил її зберігання, – зазначили у штабі ООС.

Там додали, що стан поранених військовослужбовців задовільний, їм надається вся необхідна медична допомога у військовій медичній установі. Загрози для їхнього життя немає.

Нагадаємо, що такий же інцидент трапився 6 липня на Рівненському загальновійськовому полігоні, де під час навчань розірвався міномет. Тоді загинули 3 військових, ще 9 зазнали поранень.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...