Обама, допоможи!: Путін зажадав від Америки особливий статус для Донбасу

"ЛНР", "ДНР", амністія і вибори в ДиРках – такий пакет умов виклав президент РФ президенту США по Україні.

"У меня зазвонил телефон. - Кто говорит? - ...Моль". Фото: tvc.ruПрезидент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з президентом США Бараком Обамою обговорив українське питання і акцентував увагу на необхідності неухильного виконання Києвом мінських домовленостей, а також надання так званих "ЛНР" і "ДНР" особливого статусу, інформують Патріоти України про повідомленні прес-служби глави Російської Федерації.

Як повідомили в Кремлі, телефонна розмова Путіна з Обамою відбулася за ініціативою російської сторони. "Під час обговорення української тематики, президент Росії знову вказав на важливість неухильного виконання Києвом Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, включаючи налагодження реального прямого діалогу з Донецьком і Луганськом, проведення амністії, надання так званих "ДНР" і "ЛНР" особливого статусу, спільну розробку закону про місцеві вибори" , - йдеться в повідомленні.

Крім того, в прес-службі Кремля повідомили, що Путін підкреслив безальтернативність політичного шляху врегулювання. "Наголошено на необхідності активізації роботи щодо усунення порушень режиму припинення вогню, повного виконання домовленості про відвід важких озброєнь і розведення конфліктуючих сторін. У зв'язку з цим посилюється роль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...