Обама-Путін-Трамп: Екс-радник Горбачова розповів про інтригу в "трикутнику" і про місце України в ньому

Нова американська адміністрація збирається поважати державний суверенітет і територіальну цілісність України і надавати їй допомогу, але навряд чи хтось з високопосадовців буде наражати свою країну на ядерний удар.

В США йде "позиційна політична гра" щодо відносин з Росією. Фото: ruspravda.info.

На сьогоднішній день в США має місце "позиційна політична гра" між старою і новою командами глави Білого дому, в тому числі з питання майбутньої політики в Сполучених Штатів щодо Росії, і передбачити, якою буде ця політика, сьогодні не може ніхто. Таку думку "Обозревателю" висловив російський політолог, історик, радник екс-президента Радянського Союзу Михайла Горбачова Віктор Мироненко, передають Патріоти України.

Коментуючи останню прес-конференцію Дональда Трампа в контексті прогнозу відносин США і Росії, він зауважив: "Я б зараз не взявся робити ніяких прогнозів. Тому що одне було сказано майбутнім президентом на прес-конференції, інше - кандидатом на посаду міністра закордонних справ".

"На мій погляд, йде позиційна політична гра всередині самих США. Цілком очевидно, що команда Обами хотіла б якось убезпечити себе, убезпечити США від того, що вони вважають помилковою політикою, яку може проводити майбутній президент, в тому числі щодо Російської Федерації. Навіть не стільки Російської Федерації, скільки політики адміністрації Путіна в Східній Європі", - додав експерт.

Він припустив, що в останні дні перебування при владі команда нинішнього президента США постарається "створити ситуацію, в якій майбутній президент буде в певному сенсі пов'язаний в своїх діях".

У той же час Мироненко переконаний: незважаючи на різкі висловлювання кандидата в держсекретарі Рекса Тіллерсона, сам Трамп "залишає простір для політичного маневру".

"Він хотів би все-таки спробувати налагодити якісь відносини з Російською Федерацією, про щось домовитися з Путіним. Чи вдасться йому це чи ні, я сказати не можу. Подивимося по ситуації", - зауважив політолог.

Коментуючи недавню заяву кандидата на пост Держсекретаря США Рекса Тіллерсона щодо України, експерт звернув увагу на те, що "нова американська адміністрація збирається поважати державний суверенітет і територіальну цілісність України і надавати їй допомогу, в тому числі військову".

У той же час Мироненко додав: "Але я думаю, що є певна межа, до якої вони можуть надавати допомогу. Дійсно, може бути допомога і озброєнням, і технікою, і фінансова допомога, і експертна. Але я не думаю, що в разі відкритого військового конфлікту можна розраховувати на пряму участь в ньому США. Якщо, не дай бог, щось станеться ".

Експерт пояснив: "Навіть ціною принципів, ціною улюбленої всіма України, навряд чи хтось із серйозних політиків буде ризикувати можливістю ядерного конфлікту. Це завжди потрібно тримати в полі зору".

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...