"Облом" для Кремля: У Трампа відмовили Путіну у переговорах по Сирії, в Астану прибуде лише посол

Тим часом, в Астану вже приїхали представники Росії, Туреччини, Ірану.

Володимир Путін. Фото:www.segodnya.ua

Сполучені Штати не відправлять свою делегацію на переговори по Сирії в Астані, країну представлятиме посол США в Казахстані Джорж Крол. Про це повідомив виконуючий обов'язки представника Держдепу Марк Тонер. Про це пише Интерфакс з посиланням на повідомлення, поширене посольством США в Астані, зазначають Патріоти України.

"Ми вітаємо і цінуємо запрошення Казахстану для участі в переговорах у якості спостерігача. З огляду на інавгурацію президента і процеси з передачі влади, делегація з Вашингтона не відвідає переговори в Астані. Сполучені Штати будуть представлені в особі нашого посла в Астані", - сказав Тонер.

Тим часом, в Астану вже прибувають учасники переговорів.

Як повідомили в МЗС Казахстану, в Астану прибули представники Росії, Туреччини, Ірану. За даними іранського агентства Tasnim, вони вже провели неофіційну зустріч.

Очікується, що в ніч на 22 січня в Астану прилетить спецпосланець ООН по Сирії Стаффан де Містура і глави делегацій сирійської опозиції. Прибуття представників уряду Сирії очікується в неділю.

За планом, міжнародна зустріч по сирійському врегулюванню пройде в Астані 23 і 24 січня.

Росія запросила адміністрацію обраного президента США Дональда Трампа на майбутні переговори щодо Сирії 14 січня. У той же час адміністрація Барака Обами тоді не була повідомлена про переговори.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...