"Обвинувачення - це анекдот": Микола Карпюк назвав вирок суду Грозного помстою за те, що він українець і патріот

Верховний суд РФ залишив в силі вирок суду Грозного про засудження українських політв'язнів Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

Микола Карпюк і Станіслав Клих. Фото: Твіттер.

Микола Карпюк, засуджений судом Чечні до 22 років в'язниці нібито за вбивство російських солдатів в ході війни на Кавказі 1994-1995 років, на слуханнях апеляції по його справі у Верховному суді Росії заявив, що процес у Верховному суді Чечні ні неупередженим і об'єктивним, пишуть Патріоти України з посиланням на видання "Медиазона".

Журналіст Всеволод Бойко навів в Twitter цитату з промови Карпюка: "Звинувачення - це анекдот: махнув Карпюк правою рукою - танки горять, махнув лівою - БТРи горять".

Українець нагадав, що і в обвинуваченні, і у вироку вказується, ніби він в 1995 році воював у Грозному, а через п'ять років знову приїхав до Чечні - щоб пройти військову підготовку.

"Тут уже на в'язниці жартують - що ж ти, Микола, в 1995 році воював, а в 2000-му приїхав вчитися воювати?",- сказав Карпюк.

Карпюк зазначив, що "всьому світу прекрасно відомо", хто брав участь у чеченській війні, а хто ні, він і інший засуджений Станіслав Кліх - не брали.

"Все це беззаконня, воно спрямоване тільки на одне - помститися мені за те, що я українець і що я патріот своєї країни", - заявив українець.

26 травня чеченський суд засудив українських політв'язнів Станіслава Кліха до 20 років позбавлення волі, а Миколи Карпюка - до 22 з половиною років.

В обвинувальному висновку зазначалося, що Карпюк керував загоном "Вікінг", який боровся проти російської армії в Чечні. Нібито його підлеглий Клих 22 роки тому особисто вбив чотирьох російських військових, а колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, який входив до загону, стріляв по росіянам з автомата Калашникова близько десяти разів.

Обидва українця всі звинувачення категорично заперечують. За їх словами, вони ніколи не були в Чечні і не брали участь в бойових діях.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...