"Очень близкий народ'': У РФ зробили цинічну заяву про Україну і натякнули на нові провокації

Конфлікт на Донбасі може затягнутися на десятиліття, якщо нова влада в Києві не змінить ставлення до нього. Таку цинічну заяву зробив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляють Патріоти України.

"Це залежатиме від Києва, від того, чи буде там при владі партія війни. У цьому випадку шансів на те, що конфлікт припиниться, немає. Навпаки, якщо буде партія миру і дипломатії, тоді є шанс", – сказав він в інтерв'ю "АиФ".

Водночас Пєсков назвав конфлікт на Донбасі "громадянською війною" і заявив про відсутність діалогу з Києвом. "Для того, щоб кудись рухатися, необхідно, щоб Україна розібралася із наслідками своєї громадянської війни, переглянула свій курс на повне відторгнення двох найбільших регіонів країни. І тільки тоді, напевно, Київ піде на те, щоб почати реалізацію Мінських домовленостей: без цього кудись зрушити буде дуже важко", – висловив думку Пєсков, забувши згадати про російських найманців на Донбасі.

У той же час, він нагадав і про позицію Володимира Путіна. "Але, незважаючи на всі проблеми, українці все одно залишаються для нас дуже близьким народом, про що президент неодноразово говорив. Міждержавні конфлікти жодним чином не повинні це змінити", – цинічно підсумував він.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...