"Одкровення" окупанта: У Росії зізналися, скільки військових перекинули до Криму перед анексією

Операція Москви була цілком спланованою.

Російські військові провели окупацію Криму. Фото: uapress.infoПеред анексією у березні 2014 року Росія перекинула на територію Криму 9 тисяч військовослужбовців. Про це в інтерв'ю DW розповів постійний представник Росії при ЄС Володимир Чижов, передають Патріоти України.

При цьому, за його словами, перебування російських військових на півострові нібито було законним. Він навіть згадав угоду від 1997 року, згідно з якою "РФ отримувала право на військову присутність у Севастополі, де розташовувалася головна база Чорноморського флоту". Чижов також зазначив, що по всьому Криму Росія могла мати не більше 25 тисяч осіб особового складу.

"На момент початку кримської кризи на півострові розташовувалися 16 тисяч російських військовослужбовців. Пробіл у 9 тисяч осіб був швидко заповнений через відправку додаткового підкріплення повітрям", - додав він.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...