"Одна трескотня": Експерт пояснив, навіщо Путіну війна в Сирії

Підтримка режиму Башара Асада гарантує російському керівництву політичний порядок та переговорні позиції у світі.

Путіну вигідна підтримка режиму Асада. Ілюстрація:glavred.info

Єдине завдання, яке Росія виконує в Сирії - підтримка режиму чинного президента країни Башара Асада; заяви про боротьбу з тероризмом - "тріскотня". Таку заяву в коментарі Обозревателю зробив російський журналіст, головний редактор "Щоденного журналу", один із співзасновників Об'єднаного громадянського фронту, один з лідерів руху "Солідарність" Олександр Риклін, передають Патріоти України.

"У Сирії в російського керівництва немає жодної іншої задачі, крім підтримки режиму Башара Асада. Тому що тільки посилення Башара Асада гарантує російському керівництву політичний порядок, переговорні позиції. Власне, цим Росія і торгує", - сказав він.

Як переконаний Риклін, "вся ця тріскотня про боротьбу з тероризмом, з ІДІЛ - це все пусте. Вони підтримують Асада, вони підсилюють Асада, щоб мати можливість чимось торгувати в переговорах із Заходом".

"Треба розуміти, що Путін чітко усвідомлює, що санкції з нафтовим обвалом руйнують російську економіку буквально на наших очах. Він зрозумів цю небезпеку, і йому потрібно якимось чином ситуацію рятувати. Він не бачить жодних інших варіантів, окрім як створювати переговорні позиції. одна з таких - в Сирії, інша - на Донбасі", - пояснив опозиціонер.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...