Однак є підозрілий нюанс: ПАРЄ відмовилася повертати Росію

Бюро залишило лише один пункт: у разі позбавлення делегації права голосу це не стосується виборів генсека Ради Європи, суддів ЄСПЛ та комісара з прав людини.
У ПАРЄ. Фото: Фейсбук.

На засіданні Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи у Гельсінкі ухвалене рішення відмовитися від майже всіх змін до регламенту на вимогу Російської Федерації, передають Патріоти України.

Як повідомив голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв у Facebook, Бюро залишило лише один пункт: у разі позбавлення делегації права голосу це не стосується виборів генсека Ради Європи, суддів ЄСПЛ та комісара з прав людини.

"Вибори генсека в наступному році, тому, очевидно, має місце спроба з боку зацікавлених осіб у Раді Європи, і не тільки там, переконати росіян приїхати у січні до Страсбурга. І хоча більшість моїх співрозмовників у ПАРЄ вважає цей варіант фантастикою, бо ці зміни не можуть бути прийняті для подання делегацій у ПАРЄ на 2019, я б не виключав цієї можливості. Інакше яка логіка тягнути ці зміни взагалі, якщо не запросити росіян голосувати на виборах генсека Ради Європи?" — пише Ар'єв.

Він пояснив, що подати свою делегацію, як і всі інші країни, росіяни можуть лише один раз — на початку року. Є лише один виняток, якщо у країні відбуваються вибори, то це робиться пізніше. У наступному році в РФ вибори не заплановані.

"Тому українська делегація слідкуватиме уважно і діятиме відповідно і адекватно, як завжди", — підсумував український представник.

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...