Однак Рютте знову може "скрутити дулю": Лідери ЄС погодилися з вимогами Нідерландів щодо Угоди про асоціацію з Україною - Reuters

Навіть після погодження вимог голландський прем'єр-міністр не впевнений, що парламент його країни ратифікує Угоду.

Ілюстрація:112 Украина

Лідери Європейського Союзу домовилися врахувати вимоги Нідерландів щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це повідомляє Reuters з посиланням на прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската, зазначають Патріоти України.

"Так, є домовленість", - відповів він на питання, чи усі 28 лідерів ЄС погодилися на умови, які висувають Нідерланди. Також це рішення підтвердив прем'єр-міністр Латвії Маріс Кучінскіс, передає Європейська правда.

"Ми взяли до уваги, в якій ситуації перебувають Нідерланди. І ми хочемо допомогти Україні. У цій ситуації у нас був тільки один шлях і ми пішли за ним, підтримавши пропозицію Нідерландів", - заявив він.

При цьому голландський прем'єр-міністр Марк Рютте все одно не впевнений, що парламент його країни ратифікує Угоду про асоціацію Україна-ЄС. "За моєю оцінкою, якщо ми дійдемо згоди, то у мене буде шанс отримати його (рішення щодо угоди) через парламент. Але треба побачити, що буде далі, це не буде легко", заявив журналістам Рютте.

Тим часом, на сайті ЄвроПравди з'явився повний текст рішення Європейської ради щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Домовленість оформлена у вигляді "рішення глав держав та урядів членів ЄС", вона складається із шести пунктів.

Зокрема, йдеться, що угода "має на меті встановити тісні та тривалі відносини між Україною та ЄС на основі спільних цінностей, однак не надає статусу кандидата на вступ до Євросоюзу". Також зазначається, що Угода "підтверджує співпрацю з Україною в сфері безпеки,... але не дає гарантії колективної безпеки або іншу військову допомогу".

Угода не дає українцям додаткове право на працевлаштування, залишаючи це право за країнами-членами ЄС. Підтверджується прихильність Євросоюзу до підтримки процесу реформ в Україні, підкреслює важливість боротьби з корупцією та реформи системи правосуддя.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...