Один з лідерів "Опоблоку" просить ГПУ зупинити процес його арешту

Микола Скорик зазначив, що поки від Генеральної прокуратури України не надходило жодних обвинувачень на його адресу.

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Микола Скорик закликав Генеральну прокуратуру України не залякувати чиновників. Про це він сказав в ефірі Подробностей, зазначають Патріоти України.

"Міжнародні співтовариства вимагають від української влади знайти винних у побитті активістів Євромайдану в Одесі і нападі на Будинок профспілок. Але влада не намагається знайти справжніх винуватців, а шукає крайніх, щоб поставити галочку і відзвітувати перед світовими спільнотами. Можу сказати, що частина винних знаходиться під куполом Верховної Ради, але ніхто про це не говорить. Потрібно просто зайнятися цим розслідуванням і мати політичну волю, а не намагатися залякувати Скорика або інших опозиційних депутатів", - заявив він.

Також народний депутат зазначив, що поки від Генеральної прокуратури України не надходило жодних обвинувачень на його адресу.

"Я не отримував ніяких звинувачень, я маю інформацію тільки зі ЗМІ. Про те, що з мене планують зняти депутатську недоторканність я дізнався в ході проведеної прес-конференції Юрія Луценка. Мені складно сказати, в чому саме мене збирається звинуватити ГПУ", - розповів він.

До всього Микола Скорик заявив, що не винен в подіях, які відбулися 19 лютого 2014 року біля стін Одеської ОДА, коли під час мітингу близько 200 осіб з наклейками "Стоп Майдан" побили активістів Євромайдану.

"Я не винен ні в чому, що сталося 19 лютого 2014 року. В листопаді місяці я був губернатором обласної Одеської державної адміністрації, у мене були, як у корінного одесита, серйозні плани щодо розвитку міста. Через події в кінці 2013-2014 конструктивної роботи не вийшло.

З 19 лютого пройшло вже 2,5 роки. Я вже був на допиті в квітні 2014 року. Після цього зі мною правоохоронні органи не спілкувалися. Навіть були проведені обшуки, що заборонено згідно із Кримінально-процесуальним кодексом. Але нічого не було знайдено", - розповів Скорик.

"Останнім часом я є спікером "Опозиційного блоку" з ряду питань. Я дуже часто говорю неприємні для влади речі і дуже зручно поміняти порядок денний. Я постійно вимагаю з парламентської трибуни покарати винних у трагедії 2 травня в Одесі, коли загинули десятки людей" , - додав народний депутат.

Скорик також зазначив, що 2,5 роки тому з його боку не було незаконних дій.

"З приводу подій 19 травня складно сказати, що я міг зробити незаконного. Я впевнений, що з мого боку не було правопорушень. Я не займався ніяким організованим нападом на активістів, не видавав усних або письмових наказів. Мені складно зрозуміти, в чому мене буде звинувачувати Юрій Луценко через 2,5 роки після цих подій.

"Є версії, що під час нападу на Будинок профспілок багато людей отримали вогнепальні поранення і колото-різані. Якщо говорити про необхідність міжнародного розслідування, так цю тему "Опозиційний блок" піднімає вже протягом двох років.

Ми подали проект постанови про відновлення тимчасової слідчої комісії в парламенті з цього питання. І зараз те, що прокуратура почала розгляд цієї справи - дуже позитивно. Але з іншого боку немає жодного обвинуваченого.

Навіть існують версії, що на людей ніхто в Будинку профспілок не нападав, вони самі там закрилися і отруїлися "випадково" чадним газом. Міжнародні співтовариства вимагають покарати винних", - додав нардеп.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...