Офіційна зарплата голови НАПК Наталії Корчак: "Такі захмарні цифри - і така бездарна робота!", - нардеп Лещенко

Багатотисячні зарплати голови НАПК, при мізерних 3200 гривень для пересічного держслужбовця, здаються недосяжними та примарними.

Зарплата голови НАПК. Фото www.dw.com

Керівник Нацагенції з питань запобігання корупції (НАПК) Корчак Наталія отримала з початку жовтня по кінець грудня минулого року зарплату у розмірі понад 700 тисяч гривень. Про це заявив нардеп Сергій Лещенко на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

"7 жовтня - 183 тисячі гривень. 4 листопада - 121 тисяча гривень. 7 грудня - 266 тисяч гривень. 29 грудня - 123 тисячі гривень. Разом - понад 700 тисяч гривень!", - пише Лещенко. І додає: "Це - офіційна зарплата, яку отримує голова НАПК Наталія Корчак. Такі захмарні цифри - і така бездарна робота!".

Лещенко також вважає, що в НАПК було все, щоб стати потужним антикорупційним органом.

Зарплата голова НАПК. Фото nnovosti.info

"Спеціальний закон, який гарантує їх незалежність від зовнішнього втручання. Високі зарплати, щоб не брали хабарі. Підтримку західних фондів і донорів", - зазначає він. Однак, на його думку, на виході діяльності НАПК перетворилася на профанацію.

"Їх цікавить 500 гривень премії Yulia Marushevska і мої гонорари за лекції в Українському католицькому університеті UCuniversity. За цей час перевірено нуль (!) електронних декларацій. Ешелони задекларованої готівки фактично амністовані. А заступник голови НАПК Радецький, затриманий п'яним за кермом, не відчуває ніяких докорів совісті і продовжує перебувати на посаді", - пише Лещенко. На його погляд, єдиний вихід із ситуації - це повне перезавантаження Нацагентства і призначення нових членів.

Опублікував: Олена Сім

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...