Ой, зрада зрадна: Росія почала видавати Україні колишніх бойовиків "ЛДНР"

Російські суди депортують екс-терористів "Новоросії" за порушення міграційного законодавства, а влада самопроголошених республік не відстоює інтереси "своїх громадян".

Ветерани-"ополченці"  скаржаться на порушення їхніх прав в Росії. Фото: Коммерсант.

Колишні найманці та терористи, які воювали на Донбасі, поскаржилися Громадській палаті Росії на байдужість влади РФ до їхньої долі. Зокрема, як пише "Комерсант", екс-найманці, які називають себе "ветеранами Новоросії", заявили, що прокуратура РФ видає терористів за запитом українських колег, перердають Патріоти України.

При цьому, за їхніми словами, російські суди депортують їх за порушення міграційного законодавства, а влада самопроголошених республік не відстоює інтереси "своїх громадян".

У свою чергу, в Громадській палаті РФ пообіцяли допомогти, але додали, що очікування найманців від Росії є "завищеними".

Про проблеми найманців розповіла голова Спілки політемігрантів і політв'язнів України Лариса Шеслер.

"Росія в 1993 році підписала конвенцію про правову допомогу, яка має на увазі видачу людей, обвинувачених у злочинах в інших колишніх радянських республіках. Це рішення виявилося фатальним у 2017 році для громадян України, які вирушили воювати на стороні "ДНР" та "ЛНР", - заявила вона.

Також вона висловила своє обурення тим, що російська прокуратура "часто йде на поводу у прокуратури України" і намагається видати таких людей за запитами сусідньої держави.

"Ми буквально виривали людей, висаджували їх із поїзда на Київ. У Росії майже неможливо отримати статус біженця. А зараз суди почали відмовляти у продовженні тимчасового притулку. Їм кажуть, що на Донбасі війна закінчилася, можна їхати назад", - нарікає Шеслер.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...