Охендовський прийшов на допит в НАБУ по справі "чорної каси" Партії регіонів (відео)

Голова ЦВК назвав допит замовним переслідуванням відносно себе і переконаний, що слідство має встановити, хто за цим стоїть.

Михайло Охендовський. Фото: РБК-Украина.

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський прийшов на допиту у Національне антикорупційне бюро. У четвер він зустрівся із журналістами біля будівлі бюро, пишуть Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Я очікую в результаті торжества справедливості. Зрозуміло, що жодних доказів вчинення мною жодних кримінальних правопорушень немає і бути не може. Я переконаний, що якщо слідство буде об'єктивним, то воно саме доведе і закриє справу на стадії досудового розслідування. Якщо ні, - то я переконаний в тому, що українські суди доведуть фейковість і необґрунтованість пред'явлених звинувачень", - сказав він.

Охендовський заявив, що відбувається замовне переслідування відносно нього, і слідство має встановити, хто за цим стоїть.

"Сценарій цього спектаклю написаний не в Україні, автором цього спектаклю і режисером є особи, які перебувають також не в Україні. В Україні перебувають тільки виконавці деяких ролей в цьому спектаклі", - сказав він, додавши, що співробітники НАБУ погодилися стати "виконавцями".

Охендовський зазначив, що його захисники ще не ознайомлювалися із матеріалами справи.

Охендовський, також заперечив, що підпис у так звані "ломбардній книзі" Партії Регіонів належить не йому, і він ніколи подібних документів не підписував.

"Будь-яка людина могла підробити мій підпис, оскільки за часи роботи у ЦВК мої підписи були поставлені на десятках тисяч різного роду документів", - сказав він.

Охендовський додав, що не збирається залишати територію країни.

Щодо заяв нардепа-втікача Онищенка про хабар, то Михайло Охендовський заявляє, що до нього ніхто не звертався з приводу реєстрації кандидатом в депутати Олександра Онищенка на дострокових виборах в ВР у 2014 році.

Про це Охендовський заявив, відповідаючи на питання про заяви Онищенка, що його реєстрація відбувалася по дзвінку президента Петра Порошенка або через гроші.

"Ніхто до мене не звертався з приводу реєстрації кандидатом Онищенка. Коли він подавав повторно Онищенко свої документи до ЦВК, він дійсно заходив до мене в кабінет. На кого він не посилався, оскільки в цьому не було потреби", - сказав Охендовський.

"Він просто сказав, що розуміє свою помилку при поданні первинних документів, подав новий комплект документів і спитав, коли можна очікувати на розгляд його питання в ЦВК. Я відповів, що питання буде розглянуто у встановлений законом строк – не пізніше ніж на 5-й день після подання документів", - сказав він.

Охендовский додав, що не давав Онищенку жодних відповідей щодо долі його документів, бо питання реєстрації вирішується не головою, а колегіально всім складом ЦВК.

Як відомо, 16 вересня 2014 року ЦВК відмовилась реєструвати кандидатуру Онищенка. Комісія послалася на лист Державної прикордонної служби, відповідно до якого регіонал перебував на території України у 2011 та 2012 роках менше 183 днів у кожному з відповідних річних періодів.

Згідно з законом кандидат у нардепи має протягом останніх 5 років перебувати в Україні більшість днів кожного року.

Онищенко оскаржив це рішення в суді, але суд відмовив йому у задоволенні скарги. Пізніше Онищенко приніс повторно документи до ЦВК, і цього разу його зареєстрували кандидатом в депутати.

Тоді у ЦВК пояснили, що не мали права відмовити Онищенку в реєстрації, оскільки при повторній подачі документів він надав докази необхідності його перебування у відрядженні. У ЦВК тоджі вказали, що серед документів була низка витягів з наказів про закордонні відрядження, довідки про службові відрядження від Федерації кінного спорту України.

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...