​Окупантам у Криму стане ще менш затишно: Уславлений кобриг українських морпіхів заклав нові штурмові "Кентаври" для ВМС

28 грудня, на київському Публічному акціонерному товаристві "Завод "Ленінська кузня" на замовлення Міністерства оборони проведено церемонію закладин двох десантних катерів нового класу

«Сьогодні на Київському суднобудівному заводі проведено церемонію закладки двох десантних катерів типу «Кентавр». Будівництво цих бойових одиниць відбуватиметься на замовлення Міністерства оборони», - йдеться в повідомленні прес-служби Генерального штабу, зазначають Патріоти України.

Командувач ВМС віце-адмірал Ігор Воронченко наголосив на «непересічному значенні для розвитку флоту і зміцнення обороноздатності країни продовження будівництва бойових кораблів і катерів». Командувач подякував колективу ПАТ “Завод “Ленінська кузня” за плідну співпрацю.

За словами Воронченка, раніше побудовані на підприємстві малі броньовані артилерійські катери «Аккерман» і «Бердянськ» успішно пройшли усі випробування, включені до бойового складу флоту, і вже продемонстрували свою спроможність виконувати завдання за призначенням. «У квітні поточного року були закладені ще чотири катери проекту 58155, і сьогодні вони успішно будуються. Нарешті, початок будівництва двох десантних катерів демонструє послідовне нарощування бойових спроможностей національних ВМС», - додав віце-адмірал.

Своєрідним "моментом істини" церемонії стало прикріплення пам'ятних табличок на секції майбутніх катерів.

"Кентавр" є спеціалізованим бойовим надводним катером класу різнорідних десантних сил морського компоненту сил швидкого реагування, який може виконувати завдання як самостійно, так і в складі тактичних груп катерів.

Призначений для транспортування висадки на необладнане узбережжя десанту, знищення окремих малорозмірних цілей противника (об'єктів протидесантної оборони), боротьби з десантно-висадочними засобами противника, а також для боротьби з протидиверсійними силами, ведення розвідки і спостереження, вивчення району бойового призначення, захисту судноплавства на прикордонних річках.

Проект десантно-штурмового катера розроблений на базі броньованих артилерійських катерів класу «Гюрза-М». Однак на відміну від свого «зміїного родича» цей тип судна призначений перш за все транспортувати в захищеному варіанті підрозділ морської піхоти, в значно більшому обсязі ніж артилерийська «Гюрза-М». Десантомісткість - до 28 осіб. Дальність плавання - не менше 500 миль, у "Гюрзи" на 50 миль менше.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...