ООН пригрожує Кремлю серйозними наслідками заборони Меджлісу у Криму

На глобальному рівні заборону Меджлісу можна буде вважати наступом на права всіх корінних народів і міжнародні норми.

Меджліс. Фото: 15minut.org.

Заборона Російською Федерацією Меджлісу на території окупованого Криму буде атакою на кримськотатарський народ і матиме негативні наслідки для самої Росії. Таку заяву у ході міжнародного форуму «Крим – це Україна. Два роки окупації» зробив президент постійного форуму ООН з питань корінних народів Олівер Лооде. Новину передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

«Я хотів би звернутися до російського окупанта ... Є висока ймовірність того, що окупаційна влада заборонить діяльність Меджлісу на території Криму. Якщо це станеться, то я заявляю як член постійного форуму ООН з питань корінних народів: це буде серйозним порушенням колективних прав кримськотатарського народу як корінного народу Криму», - заявив Лооде.

За його словами, така заборона буде атакою на кримських татар, як на корінний народ. Крім того, на глобальному рівні заборону Меджлісу можна буде вважати наступом на права всіх корінних народів і міжнародні норми. Разом з цим, як наголосив представник ООН, такими діями Росія нашкодить, у першу чергу, собі, а не кримським татарам. Аргументував він цю думку тим, що РФ намагається позиціонувати себе у світі захисником прав, зокрема корінних народів Росії, і виділяє на це значні фінансові кошти.

«Якщо це буде реалізовано (заборона Меджлісу - ред.), я думаю, це буде мати негативні наслідки для Росії і, можливо, в досить недалекому майбутньому. І я б просто хотів доброзичливо порадити не забороняти Меджліс і поважати міжнародне право», - зазначив Лооде.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...