Операція "Сніжок": 50 років тому в СРСР скинули атомну бомбу на своїх громадян

14 вересня 1954 року на Тоцькому ядерному полігоні під керівництвом маршала Жукова пройшли ядерні випробування в рамках військових навчань, в результаті яких загинули 43 тисячі радянських солдатів.

50 років тому в СРСР скинули атомну бомбу на своїх громадян. Фото: Фейсбук.

Понад півстоліття тому СРСР скинув атомну бомбу на своїх громадян, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

50 років тому СРСР провів операцію «Сніжок»: загинули 43 тисячі радянських солдатів. Радянська влада була набагато гуманніше американської, тому скидали атомні бомби не так на чужих громадян, як на своїх.

В Оренбурзькій області згадують події 14 вересня 1954 року, коли на Тоцькому ядерному полігоні під керівництвом маршала Жукова пройшли ядерні випробування в рамках військових навчань.

Бомбардувальник скинув з висоти 13 кілометрів ядерну бомбу потужністю 40 кілотонн у тротиловому еквіваленті, яка була підірвана на висоті 350 метрів.

В результаті багато учасників цих навчань отримали різні дози радіоактивного опромінення.

Так вийшло, що жертвами маневрів із застосуванням атомної бомби стали не тільки військові, забезпечені хоча б мінімальним захистом, а й цивільні особи, що перебували у військових частинах

Всі вони дали підписку про нерозголошення. Дані про ці випробування досі засекречені, проте приховати важкі наслідки для здоров'я людей виявилося неможливо.

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...