Останні плани Путіна стосовно України, - військова розвідка США

Москва продовжуватиме домагатися більшої регіональної інтеграції, підвищувати тиск на сусідні держави, щоб вони наслідували приклад Вірменії, Білорусі, Казахстану і Киргизстану і приєдналися до очолюваного Москвою Євразійського економічного союзу.

Ілюстрація:ukr.media

У 2016 році Москва продовжить агресивний вплив на Україну з метою гальмування її європейської інтеграції, а також намагатиметься розширити коло союзників серед сусідів у Євразійському регіоні. Про це в доповіді під час засідання Комітету з питань Збройних сил Сенату США заявив глава Національної розвідки Джеймс Клеппер, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Події в Україні посилили видимі наміри Москви збільшити свою присутність в регіоні, щоб запобігти можливим змінам режимів в колишніх радянських республіках, а також прискорити перехід до багатополярного світу, в якому Росія була б безперечним гегемоном в регіоні Євразії", - наголошується в доповіді.

"Москва продовжуватиме домагатися більшої регіональної інтеграції, підвищувати тиск на сусідні держави, щоб вони наслідували приклад Вірменії, Білорусі, Казахстану і Киргизстану і приєдналися до очолюваного Москвою Євразійського економічного союзу", - заявив Клеппер.

Він зазначив, що приховане застосування Росією військових і воєнізованих сил в Україні "продовжує викликати тривогу" в сусідніх з РФ країнах, включаючи союзників по НАТО.

"Рівень насильства на сході України зменшився, але мета Москви в Україні щодо утримання довгострокового впливу на Київ і спроби зашкодити Україні в інтеграції у західні інститути, очевидно, будуть залишатися незмінними в 2016 році", - відзначили в розвідці.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...