Останнє попередження для Москви: США мали право збити російські винищувачі, - Керрі (відео)

Москві вже було повідомлено, що подібні маневри надзвичайно небезпечні, і що Вашингтон сподівається, що нічого подібного не повториться в майбутньому.

Скріншот

Збройні сили США мали право збити російські бомбардувальники, які нещодавно пролітали поблизу одного з американських військових кораблів у Балтійському морі. Про це заявив держсекретар США Джон Керрі, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

У США стверджують, що два російські винищувачі пролітали в декількох метрах від корабля у понеділок.

Джон Керрі розкритикував інцидент і додав, що Москві вже було повідомлено, що подібні маневри надзвичайно небезпечні, і що Вашингтон сподівається, що нічого подібного не повториться в майбутньому.

"Ми засуджуємо подібну поведінку", - сказав держсекретар в інтерв'ю Miami Herald і CNN. "Це безрозсудно, це провокаційно і це небезпечно. І згідно з правилами застосування збройної сили, вони могли бути збиті...", - додав він.

Він також сказав, що США неможливо залякати у відкритому морі. Держсекретар США Джон Керрі має намір особисто обговорити з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим проліт російського Су-24 поруч з есмінцем США в Балтійському морі.

Нагадаємо, у Балтійському морі цього тижня російські винищувачі здійснили два дуже близьких прольоти поруч із американським есмінцем "Дональд Кук".

На брухт: Українські захисники знищили ворожий танк у Вовчанську та показали ефектне відео

четвер, 16 травень 2024, 17:23

Українські захисники знищили у вовчанську ворожий танк Т-72. Результатами роботи вони поділились у мережі. "У Вовчанську прикордонники бригади "Сталевий кордон" спільно з Силами оборони минулої доби вразили ворожий танк Т-72", - йдеться в повідомленні....

Стан важкий: На прем'єра Словаччини чекає ще одна операція

четвер, 16 травень 2024, 16:30

Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо очікує ще одна операція, проте з його ліками можуть виникнути проблеми. За даними видання, Фіцо очікує операція на стегні. Водночас видання повідомляє, що у прем'єра Словаччини була кровотеча в черевній порожнин...