Останній шанс: Керрі закликав Москву негайно звільнити Надію Савченко

Держсекретар США нагадав росіянам, що вони таким чином порушують мінські домовленості.

Джон Керрі. Фото: 24smi.org.

У зв'язку з тим, що українська льотчиця Надія Савченко, яка знаходиться під арештом в російській в'язниці, 4 березня оголосила сухе голодування, держсекретар США Джон Керрі висловив "глибоку стурбованість" щодо стану її здоров'я, пов'язавши це з виконанням мінських домовленостей. Новину передають Патріоти України з посиланням на dw.com

"Протягом 20 місяців, з того моменту, як Савченко була заарештована на сході України і переправлена до Росії, вона піддавалася допитам, одиночному ув'язненню і примусовому психіатричному огляду. Судовий процес і триваюче утримання її у в'язниці демонструє зневагу міжнародними стандартами, а також зобов'язаннями Москви в рамках мінських угод ", - йдеться в заяві Керрі.

При цьому дипломат від імені США закликав Росію негайно звільнити Савченко і переправити її в Україну. Аналогічну заяву 7 березня було опубліковано на сайті Служби зовнішніх зв'язків ЄС.

"Наше життя і серце вщент": Внаслідок атаки на Харків 4 травня зруйнований м’ясокомбінат

неділя, 5 травень 2024, 22:13

Внаслідок російського удару по Харкову 4 травня був зруйнований м’ясокомбінат М’ясний. На його сторінці в Instagram опубліковане відео пожежі та руйнувань з коментарем «наше життя і серце вщент», передають Патріоти України.

Внесений у базу РФ як "терорист-смертник": Помічник Джемілєва розповів про своє затримання в аеропорту Кишинева

неділя, 5 травень 2024, 21:58

Кримський татарин Ерол Велієв, якого 4 травня затримували в аеропорту Кишинева під час його повернення до України. Про це розповів QIRIM.Media подробиці інциденту в Молдові, передають Патріоти України. За словами Велієва, після прибуття в аеропорт він ...