Останній шанс: У НАТО зробили серйозне попередження Путіну

На території Європи немає нових американських ракет, але є нові російські, що не може не викликати занепокоєння.

Єнс Столтенберг. Фото: скріншот з відео.

Країни НАТО дали Росії останній шанс повернутися до виконання Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД). Інакше Захід муситиме вжити радикальніших заходів. Про це повідомив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг інформаційному агентству dpa, передають Патріоти України.

"Важливо, що у Росії є останній шанс. Якщо вона не повернеться до виконання договору, у нас будуть великі проблеми, бо ДРСМД розвалиться", — пояснив Столтенберг.

Він зазначив, що на території Європи немає нових американських ракет, але є нові російські, що ставить договір під загрозу. "Ракета SSC-8 є мобільною, її важко виявити, вона здатна до ядерного впливу, скорочує час попередження і може досягти європейських міст. І тим самим Росія знижує поріг застосування ядерної зброї", — підсумував Генсек НАТО.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...