Останній союзник під ударом Кремля: Збройні сили РФ розгортають на кордоні з Білоруссю ударний кулак

Росія стягує війська до кордону з Україною.

Росія розгортає нові військові бази вздовж кордону з Україною і Білоруссю. Фото: informnapalm.org.

Російське командування розгортає вздовж білоруського та українського кордонів нові військові бази зі значним ударним потенціалом. Про це повідомляє міжнародне волонтерське співтовариство InformNapalm, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Волонтери зафіксували перекидання російських військ до кордону з Україною і Білоруссю, а також їх дислокацію.

"Не дивлячись на те, що Білорусь є одним з основних військових союзників Росії, з якою створено єдине регіональне угруповання військ, єдину систему протиповітряної оборони, російське командування розгортає вздовж білоруського кордону нові військові бази зі значним ударним потенціалом", - йдеться в повідомленні.

За даними російських ЗМІ, формується "надпотужний броньований кулак", який повинен протистояти країнам НАТО. Характерним є те, що Білорусь, входячи в усі мислимі військові союзи з Росією, офіційно ніколи не заявляла про намір увійти до військового блоку країн Заходу, тому заяви про створення "кулака" біля білоруського кордону виглядають дуже дивними.

"Була отримана інформація про те, що 24 травня 2016 року військовослужбовці 28-ї АМСБр з Єкатеринбурга вже прибули в Клинці Брянської області", - пишуть волонтери.

Відзначимо, що Клинці розташовуються неподалік не тільки від білоруського, а й від українського кордону.

"Ми бачимо": Політолог пояснив, чому на ядерні погрози Путіна вже майже ніхто не реагує

неділя, 12 травень 2024, 8:59

Російський диктатор Путін знову погрожує ядерною зброєю, але на Заході вже значно легше реагують на його заяви. Таку думку в етері "24 каналу" висловив політолог, військовий ЗСУ Тарас Березовець. Він заявив, що Росія постійно вдається до різних інформа...

"Дуже мало часу": У Повітряних силах розповіли у чому підступність і небезпека ударів по Харкову

неділя, 12 травень 2024, 8:44

Складно визначити тип озброєння, яким окупанти б'ють по Харкову. Зокрема, це стосується обстрілу 8 травня, коли вибухи в місті пролунали до оголошення тривоги. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону. "Харків розташов...