От і все: Путін готовий здати Асада, - експерт

Те, що російський президент гучно заявляє щодо Туреччини та Сирії, розраховано більше на його російський електорат, аніж на іноземну аудиторію.

Олексій Гарань. Фото:www.dif.org.ua

Кремль і далі намагатиметься нарощувати свою присутність на Близькому Сході, але важелів для тиску у них буде все менше, адже, чим більше загострюється конфлікт між Росією і Туреччиною, тим менше у Москви залишиться союзників. Напруження обстановки призведе до того, що президент Росії Володимир Путін здасть сирійського лідера Башара Асада, в обмін на врегулювання конфлікту з Туреччиною. Таку думку в прямому ефірі Обозревателя висловив політолог, професор НаУКМА Олексій Гарань, повідомляють Патріоти України.

"Очевидно, що росіяни будуть намагатися, якщо не зберегти Асада (якщо це не вдасться), то є ж люди навколо нього, яких Росія спробує залишити при владі в Сирії.

Ми розуміємо, що в оточенні Асада є мережа угруповань алавітів, шиїтів. Їм якось треба вижити, і вони шукатимуть підтримку, щоб забезпечити свої позиції в майбутній Сирії, де вони становлять меншість. Зараз вони спираються на Росію, на Іран і на "Хезболлу", яка фінансується Іраном.

Тому у Росії залишаються певні козирі, але все ж думати, що Росії вдасться зберегти контроль над Сирією - це неправильно. Цього не буде. Ситуація зайшла занадто далеко", - сказав Гарань.

Він пояснив, що гучні заяви по Туреччині та Сирії більше розраховані для споживачів всередині Росії, ніж для іноземних партнерів.

"Росія буде використовувати Сирію, як елемент торгівлі, елемент політичної гри із Заходом", - підсумував експерт.

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...