От і все: Венесуела попередила про падіння ціни на нафту до 20 доларів

Міністр нафти країни стурбований тим, що саме ринок, а не ОПЕК впливає на ціну "чорного золота" у світі.

Еулогіо Дель Піно.Фото:a.globalcity.info

На думку міністра нафти країни, ОПЕК варто повернутися до принципу впливу на вартість сирого продукту

Ціни на нафту можуть впасти до 20 доларів за барель, у випадку, якщо ОПЕК не зробить ніяких дій. Про це заявив міністр нафти Венесуели, Еулогіо Дель Піно, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Венесуела закликає ОПЕК ухвалити так звану "рівноважну ціну", яка покриє всі витрати на нові інвестиції у виробничі потужності.

За словами міністра нафти країни, Саудівська Аравія і Катар вже розглядають пропозицію країни встановити «рівноважну» ціну на рівні 88 доларів за барель.

«Ми не можемо дозволити ринку продовжувати контролювати ціну», - заявив Дель Піно і додав, що принципи ОПЕК передбачали вплив на вартість сирої нафти і організації необхідно повернуться до цих принципів.

Наступна зустріч ОПЕК запланована на 4 грудня, в її рамках, ймовірно, буде розглянуто перехід до контролю цін.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...