Оце так: Гаазький суд відмовився розглядати факти загибелі мирних жителів Донбасу

Заява про відкриття справи була подана російським адвокатом, який представляв сторону бойовиків Л/ДНР.

Міжнародний суд в Гаазі. Ілюстрація:ua.112.ua

Міжнародний кримінальний суд (МКС) в Гаазі відмовився порушувати справу за фактами загибелі мирних жителів в Луганську і Донецьку "під час конфлікту на сході України". Про це повідомляє російське агентство Интерфакс, передають Патріоти України.

Із заявою до МКС звернувся російський адвокат Ігор Трунов із позовом від бойовиків "Л-ДНР" з проханням відкрити справу "про злочини проти людяності, скоєні на території самопроголошених Донецької і Луганської народних республік, що призвели до непоправних безпрецедентних наслідків - загибелі безпорадних мирних громадян (жінок, дітей, людей похилого віку та ін.)".

"Суд може тільки здійснювати юрисдикцію щодо міжнародних злочинів, якщо його юрисдикція була визнана державою, на території якої було вчинено злочин, його юрисдикція була визнана державою, громадянином якої є обвинувачена особа, або ситуація передається прокурору Радою безпеки, що діють на підставі глави VII Статуту ООН", - йдеться в офіційній відповіді прокурора МКС.

У суді наголосили, що "жодна з умов не виконується щодо описаної ситуації, заявлені порушення не підпадають під юрисдикцію суду".

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...

ЗСУ відступають: В ІSW заявили про значне просування російських військ під Авдіївкою, - ISW

неділя, 5 травень 2024, 11:24

Триває повномасштабна війна в Україні, і російські окупанти "здійснили значне тактичне просування на північний захід від Авдіївки поблизу Архангельського" у ніч з 3 на 4 травня, Можливо, це сталося після рішення української сторони відійти з цього рай...