Оце так: Українська мережа АЗС фінансує окупантів у Криму та на Донбасі

Служба безпеки України (СБУ) виявила механізм фінансування окупаційної влади Криму та Донеччини через незаконне функціонування мережі автозаправних станцій на тимчасово окупованій території України, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

З'ясувалося, що деякі українські комерційні структури мали схему зі збереження контролю над діяльністю мережі АЗС в анексованому Криму (щонайменше дев’ять станцій) та на окупованій Донеччині (близько десяти станцій).

При цьому управління підприємницькою діяльністю станцій здійснювалось менеджментом материнської структури.

"З отриманих прибутків від реалізації продукції АЗС ділки сплачували до "бюджетів" окупаційних адміністрацій так звані "податки". За інформацією спецслужби, частина продукції вказаних АЗС використовувалась для забезпечення псевдодержавних утворень", - наголосили у СБУ.

Під час обшуків в офісних приміщеннях та за адресами проживання фігурантів провадження силовики знайшли печатки фірм, на які оформлювались зазначені АЗС, а такождокументи та комп’ютерну техніку, що підтверджують протиправну діяльність.

Попри те, що СБУ не вказала назву АЗС, відомо, що 21 серпня силовики провели обшуки в офісах АЗС "ОККО" через підозру у фінансуванні терроризму. Про це заявив президент "Концерну Галнафтогаз" Віталій Антонов.

За його словами, з 2014 року їхня АЗС не працює на окупованих територіях, а також не має відносин з бізнес-структурами самопроголошених республік на Донбасі.

"У республіці Крим наші заправки експлуатуються трудовим колективом, але вони у нас їх орендують. Це наші українці, які годують свої сім'ї. Вони там перебувають волею долі, і ми фінансуємо їх, а не режим РФ", - пояснив Антонов.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...