Провал агента "Газетяра": В опального Гужви СБУ знайшла секретну інформацію Міноборони

СБУ звернулася до суду з проханням отримати доступ до комп'ютерів Міноборони, щоб перевірити чи дійсно Гужва зберігав секретні дані.

Фото: 24tv.ua

Співробітники Служби безпеки України виявили секретну інформацію Міністерства оборони на флешці, яку вилучили в скандального головного редактора "Страни.ua" Ігора Гужви. Про це йдеться у постанові Печерського районного суду міста Києва від 27 липня, передають Патріоти України.

Відповідно до неї слідчий відділ Головного управління СБУ в Києві та Київській області здійснює досудове слідство щодо кримінального провадження, розпочатого 27 червня за ч. 1 ст. 328 (розголошення державної таємниці) Кримінального кодексу.

"Досудовим розслідуванням за вказаним кримінальним провадженням встановлено, що 22.06.2017 співробітниками Головного управління Національної поліції України у м. Києві, під час проведення обшуку у кримінальному провадженні № 420171000000000409 від 31.03.2017, в офісному приміщенні редакції інтернет-видання "Страна.ua", вилучено флеш-накопичувач марки "Kingston" з написами "CN062806 5V 05360-307,А00LF", на якому перебувають електронні документи, з відомостями, що можливо становлять державну таємницю", – підкреслюється в ухвалі.

Крім того зазначається, під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що частина вищевказаних електронних документів, з відомостями, які можливо становлять державну таємницю, зберігалась на ПЕОМ 18052 з магнітними жорсткими дисками № 1152 та № 1150, що перебувають у володінні юридичної особи – Міністерстві оборони України.

Відтак, СБУ звернулася до суду з проханням отримати доступ до комп'ютерів Міноборони, щоб перевірити чи дійсно Гужва зберігав секретні дані.

Додамо, незважаючи на протест представника оборонного міністертсва, суд задовольнив клопотання СБУ та дозволив слідчим спецслужби доступ до вказаних жорстких дисків на комп'ютерах Міноборони.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...