"Отжать территорию у "подзаборной швали": Голишев про те, як повернути Донбас Україні

Схід потрібно повертати покроково, переконаний експерт.

Ілюстрація: ЖЖСьогодні очевидно, що війна на Донбасі набула затяжного характеру; в ситуації, що склалася, найприйнятніший спосіб деокупації Донбасу - "віджимання" територій кілометр за кілометром. Таку думку в коментарі "Обозревателю" висловив російський публіцист, блогер, аналітик Володимир Голишев, повідомляють Патріоти України.

"Очевидно, що конфлікт набув затяжного тліючого характеру, що ніяких серйозних наступів із того боку не може бути, тільки постійні провокації на лінії зіткнення. У такому режимі конфлікт може тривати досить довго. Може йтися тільки про ефективність усіх світових союзників України, які продовжують займатися дипломатичним тиском за допомогою всіх можливих каналів і примусом Росії до миру", - сказав він.

У цьому контексті Голишев додав: "Не можна сказати, що Україна повинна зробити щось спеціальне, щоб - раз! - настав мир і перестали стріляти. Це залежить не від України, а від дуже багатьох чинників. Усе, що може робити Україна, вона робить".

Разом із тим, блогер зауважив, що найефективнішим способом деокупації Донбасу був би такий: "поступово, кілометр за кілометром, населений пункт за населеним пунктом, віджимати територію. Це було б правильно".

"Але таким чином Україна буде порушувати Мінські угоди", - зауважив "Обозреватель". "До них неможливо ставитися серйозно з огляду на те, що однією зі сторін є бродяча шваль", - заявив Голишев. Разом із тим, він переконаний, що політика президента України Петра Порошенка, яка полягає в незмінно мирній ініціативі, "довела свою тактичну ефективність".

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали: