Падіння Ту-154 президента Качиньського під Смоленськом влаштовано росіянами, - Міноборони Польщі

Докази, зібрані Польщею, вказують на те, що "контролери з вишки "Смоленськ-Північний" вели літак до катастрофи".

На місці падіння літака Качиньського під Смоленськом. Фото: ТАСС.

Останні розслідування показали, що дії контролерів із вишки "Смоленськ-Північний" привели до ситуації, яка наблизила катастрофу літака президента Польщі Леха Качинського в 2010 році. Про це заявив міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич, передають Патріоти України із посиланням на телеканал Republika.

"Доказова база, яку зібрала група слідчих, а в більшій мірі Комісія із розслідування авіакатастроф державної авіації, є дуже переконливою. Вона показує, що ці дії (контролерів. - Ред.) були свідомими і було бажання привести до катастрофи", - заявив Мацеревіч.

При цьому, він наголосив, що навіть коли доказова база не була повною, то все вказувало на те, що "контролери вели літак до катастрофи".

Міністр також зазначає, що пілот президентського літака до останнього намагався "уникнути цієї пастки".

"У кінцевому результаті не це стало причиною трагедії, хоча і призвело до ситуації, яка наблизила цю драму, щоб це було якомога більше схоже на природну катастрофу", - заявив глава міноборони РП, зазначивши, що якби літак не був доведений контролерами так низько до землі, то "складніше було організувати хаос, з яким ми маємо справу сьогодні".

"Літак, який би розпався на висоті 50, 60 або 150 метрів над землею, не міг би показати, що це була природна катастрофа", - наголосив Мацеревіч.

Міністр повідомив, що урядова підкомісія із розслідування причин катастрофи незабаром представить результати своєї роботи, зокрема "сотні, а то й більше" експериментів і моделювань.

Мацеревіч наголосив, що члени комісії детально проаналізували весь матеріал від початкової фази польоту до моменту катастрофи, а доказовий матеріал "підтверджує гіпотези, які вчені сформулювали у цій справі".

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...