Панама і Ліберія за нас: Які країни підтримали окупанта в ООН при голосуванні за Кримську резолюцію

19 країн-членів ООН голосували проти прийняття резолюції про мілітаризацію тимчасово окупованого Росією Криму, а також районів Чорного та Азовського морів.

Штаб-квартира ООН у Нью-Йорку вночі. Фото: Getty Images.

У ніч на 18 грудня в Нью-Йорку Генеральна асамблея ООН прийняла нову резолюцію про окупацію і мілітаризацію Кримського півострова Росією, передають Патріоти України.

19 країн-членів ООН голосували проти прийняття резолюції про мілітаризацію тимчасово окупованого Росією Криму, а також районів Чорного та Азовського морів. Серед них - Білорусь, Вірменія, Узбекистан, Сербія, Куба, Північна Корея і інші.
Повний список країн, які підтримали окупацію Криму, проголосувавши проти нової резолюції:
1. Вірменія
2. Білорусь
3. Болівія
4. Бурунді
5. Камбоджа
6. Куба
7. КНДР
8. Іран
9. Лаос
10. М'янма
11. Нікарагуа
12. Сербія
13. Південний Судан
14. Судан
15. Сирія
16. Узбекистан
17. Венесуела
18. Зімбабве
19. РФ
"За" проголосували 66 країн.
72 країни "утрималися": серед них Китай, Індія, Чилі, Аргентина, Бразилія, Єгипет, Мексика, Ірак, Нігерія, Пакистан, Філіппіни, Південна Корея, Таїланд, Саудівська Аравія, ОАЕ, Ємен, Казахстан і Киргизстан.
Марокко, Азербайджан, Таджикистан, Туркменістан і Сомалі не голосували.
Представник РФ Дмитро Полянський назвав резолюцію "шкідливою українською витівкою". Він поскаржився, що сформувалася група країн-членів ООН, які своїми діями і бездіяльністю нібито "заохочують своїх українських підопічних на нові злочини і провокації в регіоні". Чиновник країни-окупанта заявив, що в резолюції йдеться "про російський Крим", "тому що іншого вже давно немає".
"Цікавий розподіл країн. У вимірі свободи судноплавства головне, що Панама і Ліберія за нас. Тому що "тоннаж" в таких питаннях важить багато. А у агресора і інших 18 супротивників міжнародного морського права з цим якраз великі проблеми", - написав екс -представник президента в АРК Борис Бабин.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...