"Панамські документи": Росії загрожують нові санкції, - США

Обмежувальні заходи можуть ввести проти осіб, які "засвітилися" в офшорному скандалі.

Ілюстрація: ЖЖ

Нові санкції можуть бути запроваджені США проти росіян, які стали учасниками офшорного скандалу. Про це заявили в Мінфіні США, повідомляють Патріоти України.

"Американський уряд приділяє особливу увагу розслідуванню можливих протизаконних дій і діяльності з обходження санкцій, використовуючи при цьому будь-які джерела інформації - як публічні, так і непублічні", - повідомили у відомстві.

Один з головних фігурантів скандалу Сергій Ролдугін - один з небагатьох людей в оточенні президента РФ Володимира Путіна, хто уникнув американських санкцій навесні 2014 року. Можливо, зараз його включать у чорний список. Також санкційні заходи можуть бути запроваджені проти найбільшого в Росії продавця телереклами «Відео Інтернешнл» (Vi) та кіпрської RCB Bank, 46% якої належить ВТБ.

Нагадаємо, напередодні в ЗМІ оприлюднили так званий Панамський архів, згідно з яким Путін більшу частину коштів зареєстрував в офшорних компаніях Панами. Про це йшлося в доповіді Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань. У Кремлі це назвали медійною атакою на Путіна.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...