Панамський капець: Журналісти розслідували справу офшорів - відзавтра доступ до повної інформації вільний

Що називається, включаємо сайт - і насолоджуємось знанням. До заслуженого покарання справа якщо і дійде, то не в Україні. Хоча, судячи з подій останнього місяця, гра в офшори багатьом "видатним українцям" добре відома.

Фото: sled.net.ua

Завтра, 9 травня, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікує пошукову базу даних з інформацією про більш як 200 тис. офшорних компаній, які фігурують в так званих "панамських документах". База даних буде доступна за адресою https://offshoreleaks.icij.org з 21:00 за київським часом, інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Згідно із заявою консорціуму, база даних буде включати в себе "базову корпоративну інформацію" про компанії і фонди, зареєстровані в 21 офшорній зоні і пов'язані з особами "більш як 200 країн і територій". У деяких випадках будуть опубліковані внутрішні відомості панамської компанії Mossack Fonseca про власників тієї чи іншої офшорної компанії.

Журналісти-розслідувачі запевняють, що база даних буде містити інформацію про "більш як 100 тис. інших підприємств", які стали частиною розслідування консорціуму в 2013 році. Водночас у базі не буде відомостей про банківські рахунки і фінансові операції, а також електронних листів та іншої кореспонденції, а також копій паспортів та телефонних номерів.

Нагадаємо, що перша частина розслідування ICIJ і Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) про офшори світових лідерів, політиків і знаменитостей в Панамі і на Британських Віргінських островах була опублікована 3 квітня. Розслідування ґрунтувалося на витоку документів Mossack Fonseca. У документах фігурували 12 чинних і колишніх світових лідерів, 128 політиків і 29 мільярдерів зі списку Forbes.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...