Панська шабля в "гібридну" спину: Польща підтримала ініціативу США щодо санкцій проти "Північного потоку-2"

За словами глави польського МЗС щодо діяльності європейських компаній, не можна з одного боку критикувати Росію за порушення міжнародного права, а з іншого - розвивати з нею бізнес-контакти, ніби нічого не сталося.

Ілюстрація: Еспресо.TV

Варшава підтримує ініціативу Вашингтона, який не виключає накладення санкцій на компанії, які братимуть участь в будівництві газопроводу "Північний потік-2". Про це заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович польським ЗМІ під час міжнародної конференції GLOBSEC 2018 у Братиславі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"На наш погляд, це раціональні дії, оскільки не можна з одного боку критикувати Росію за порушення міжнародного права, а з іншого - розвивати з нею бізнес-контакти, ніби нічого не сталося. Позиція Польщі в суперечці щодо американської ініціативи є позитивною", - заявив Чапутович.

Він підкреслив, що санкції, які насамперед мають стосуватися Росії, "мають під собою грунт". "Вважаю, що потрібно поставити дане загородження для дій Росії, які суперечать міжнародному праву і інтересам ЄС", - констатував глава польської дипломатії.

За словами Чапутовича, позицію США в питанні "Північного потоку-2" йому роз'яснить під час зустрічі голова Бюро енергетики і природних ресурсів Держдепу США Сандра Удкірк.

З понеділка, 21 травня, Чапутович перебуватиме з візитом у США, де проведе переговори з Держсекретарем США Майком Помпео і візьме участь в дискусії Радбезу ООН про значення гуманітарного права щодо захисту цивільного населення в збройних конфліктах.

Як повідомлялося, в Держдепі США заявили, що не виключають введення нових санкцій проти європейських компаній, причетних до проекту "Північний потік-2", якщо газопровід буде побудований. Крім того, у Вашингтоні відзначили, що Росія може використовувати газопровід для збору розвідувальної і військової інформації про діяльність НАТО в Балтійському морі.

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...