Парубій розказав, чи буде переголосування за відставку Кабміну

Юридично немає такого механізму.

Андрій Парубій. Фото: ЖЖ

Перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій зазначає, що переголосування за питання недовіри уряду не планується. Про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання щодо можливості перегляду результатів голосування за висловлення недовіри уряду, передають Патріоти України.

"Юридично немає такого механізму. У Верховній Раді відбувається голосування і якщо у когось не спрацювала навіть картка, це не є підставою для переголосування", - сказав Парубій і додав, що депутати повинні бути на робочому місці, а вони "більше на ефірах проводять часу, аніж у сесійній залі".

Так, за його словами, "не голосування або картка не спрацювала" - не є підставою для проведення переголосування. "Голосування відбулося і не планується жодного переголосування з цього приводу", - наголосив Парубій. Відповідаючи на запитання, що буде з голосами депутатів, які вимагали переголосуванняі чи може їх бути дораховано, Парубій зазначив, що такого механізму немає.

У Кремлі відповіли на ідею Макрона щодо "олімпійського перемир'я" в Україні

вівторок, 16 квітень 2024, 15:56

Кремль відхилив заклик президента Франції Еммануеля Макрона до "олімпійського перемир'я" в Україні. Як пише The Guardian, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що є дещо, що "значно ускладнює процес розгляду подібних ініціатив", передають Патр...

"Чому цього не було?": Костенко розповів про дискусії в Раді щодо демобілізації

вівторок, 16 квітень 2024, 15:49

Однією з найбільш чутливих тем в українському суспільстві залишається питання демобілізації військових. Верховна Рада України 11 квітня схвалила у другому читанні закон про мобілізацію, однак через оперативну ситуацію на фронті із нього вилучили правку...