​Паспорта перебіжчикам вже заготовлені: Стало відомо, як слідчі у справі MH17 отримуватимуть свідоцтва співучасників злочину

У Кремлі певно усвідомлюють катастрофу. Спокуса втікти до лагідних тропіків від імовірної ліквідації або животіння в якійсь російській «дирі» дуже велика. Прибрати всіх носіїв інформації з дружинами, дітьми, батьками, друзями – не ті можливості як у 1937у

У слідчій групі про аварію рейсу МН17 закликали співучасників цього злочину зв'язатися зі слідством в обмін на австралійський паспорт, зазначають Патріоти України. Зокрема, глава Міжнародної слідчої групи з розслідування аварії рейсу МН17 Фред Вестербеке закликав учасників операції з перевезення ЗРК «Бук» з Росії в Україну зв'язатися зі слідчими, передає «Радіо свобода».

Він розповів, що слідство значно просунулися за останній час і має купу важливі даних, не всі з яких на наразі оприлюднені.

«Ми запрошуємо зв'язатися з нами не тільки 100 чоловік (що потрапили в поле зору слідчих як можливих ключових перевізників «Бука» або учасників запуску ракети), але будь-яких свідків. У тих, хто мав безпосереднє відношення до того, що трапилося, можуть бути свої, важливі причини для того, щоб звернутися до нас. По-перше, це може бути співчуття у зв'язку з тим, що сталося, бажання поділитися своєю розповіддю. По-друге, за українським законодавством, у разі співпраці зі слідством ключовий свідок може розраховувати на певні гарантії», - сказав Вестербеке.

Глава слідчої групи у справі про катастрофу рейсу МН17 обіцяє ключовим свідкам, які підуть на співпрацю зі слідством (якщо вони ще живі), надання серйозних гарантій безпеки.

«Викликати розповісти правду слідству дійсно може бути небезпечно. У таких випадках передбачені різні програми захисту свідків. У кожному разі буде розглядатися конкретна загроза, якої може піддаватися свідок. У Міжнародну слідчу групу входять кілька країн. Відмінні програми захисту є у Австралії», - додав Вестербеке.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...