Патріот і жертва Кремля гине: Захист Умерова звернеться до Європейського комітету проти тортур через дії ФСБ

Стан здоров'я заступника голови Меджлісу Умерова різко погіршився.

Ільмі Умеров був госпіталізований в залі суду. Фото: ru.krymr.com.

Захист заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова направляє звернення до Європейського комітету проти тортур в зв'язку з діями щодо нього представників ФСБ РФ. Про це повідомляє адвокат Умерова Марк Фейгін на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Захист Ільмі Умерова направляє звернення до Європейського комітету проти тортур в Страсбурзі з приводу дій органів слідства ФСБ РФ щодо підзахисного", - йдеться в повідомленні.

Фейгін наголосив, що психолого-психіатричну експертизу, що проводиться в лікарні Сімферополя, під час погіршення стану здоров'я Умерова, захист розцінює "як тортури, в порушення Європейської конвенції про запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню". Раніше стало відомо, що стан здоров'я заступника голови Меджлісу Умерова різко погіршився. Він на деякий час утратив свідомість.

Нагадаємо, 11 серпня на засіданні так званого суду в окупованому росіянами Криму Ільмі Умерову стало зле. Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу звинувачують у сепаратизмі. Однак заступника голови Меджлісу забрала "швидка" і відвезла до лікарні.

Зазначимо, заступника голови Меджлісу звинувачують в організації "масових заворушень, що супроводжувалися насильством і знищенням майна" біля стін ВР Криму в лютому 2014 року, коли там відбувався мітинг за єдність України.

Ільмі Умеров був затриманий 12 травня 2016 року. У червні колишні адвокати Надії Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов заявили, що вступають у його справу як захисники.

9 серпня Полозов повідомив про безпрецедентні порушення кримінального кодексу з боку суддів. "Кримські судді зовсім втратили орієнтири. Відмовляються вислухати клопотання, відводи суду. Погрожують видалити мене із зали суду. Важливо розуміти, що кримська трійка суддів не відмовляє в задоволенні клопотань, а в принципі відмовляє в заяві клопотань. Давненько я не зустрічав такого зневажливого ставлення до норм КПК в суді. Бачив багато, звичайно, але в Криму зовсім беззаконня", - повідомив адвокат.

"Ми бачимо": Росіяни мають великі запаси радянської військової техніки, - військовий ЗСУ

понеділок, 6 травень 2024, 17:30

Російські окупанти мають великі запаси радянської техніки. Про це в ефірі "Київ24" повідомив військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. За його словами, в основному росіяни відправляють ...

"Питання для нас і для них в тому": Від Часового Яру залежить доля битви за Донбас, "заруба" буде страшною, - експерт

понеділок, 6 травень 2024, 16:49

Росіяни розуміють, що від контролю над Часовим Яром залежить питання, хто взагалі виграє велику битву за Донбас. Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі телемарафону зазначив, що цілі росіян у цій війні проти України незмінні - це повна пе...