​"Патруль почув свист куль біля себе", - місія ОБСЄ скаржиться, що їх ледве не повбивали на Донбасі

Себе уберегти не можуть, а наполягають щоб Україна залишила під нагляд цих спостерігачів Станицю Луганську та інші ділянки під розмежування.

Вранці 16 жовтня в районі Золотого близько півтори години вівся обстріл поруч з позиціями спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, йдеться в звіті місії на офіційному сайті організації, зазначають Патріоти України.

"Вранці 16 жовтня з декількох позицій в контрольованому уряду Золотому і контрольованою урядом Катеринівці патруль СММ з п'яти чоловік спостерігав обмін вогнем в межах 4-6 км на схід від всіх позицій. СММ чула більше 60 вибухів, які розцінюються як постріли з міномета (82 мм і 120 мм), періодичні постріли з автоматичного гранатомета (АГС-17, 30 мм) і важкого кулемета протягом більше ніж півтори години", - йдеться в звіті.

У повідомленні також йдеться, що в межах периметра спостережного пункту в районі Золотого "патруль почув свист куль біля себе", які були ідентифіковані як "дві кулі з важкого кулемета".

"Члени СММ сховалися за західною стіною спостережного пункту і всередині нього. Автомобілі СММ були припарковані поруч. Члени патруля мали одяг з помітним знаком ОБСЄ (шолом і куртку з логотипом ОБСЄ) і були в супроводі двох офіцерів Збройних сил України з Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) ", - йдеться в звіті.

Незабаром члени місії покинули свої позиції і повернулися на базу в Сєвєродонецьку. "СММ не змогла визначити напрямок вогню", - повідомили в ОБСЄ.

21 вересня на засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську підписано рамкову рішення про початок розведення сил і засобів на Донбасі на трьох ділянках - поблизу населених пунктів Станиця Луганська, Петровське та Золоте.

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...

Бронетехніка та боєприпаси: Німеччина передала нову партію військової допомоги ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 0:15

Німеччина відзвітувала щодо нового пакета військової допомоги для України, до якого увійшли додаткові засоби протиповітряної оборони, снаряди й бронетехніка. Про це повідомляється на офіційному сайті німецького уряду в понеділок, 29 квітня. До списку у...