Пекельні скрепи: Росія взялася за два етноси в Україні, щоб перетворити на своїх колаборантів

Тюрма народів раптом і, звісно, зовсім "безкорисно перейнялася долею молдован та болгар в Україні. Намагаються прогербіцидованим зернам "Бесарабської народної республіки" дати нове життя

Російська Федерація почала поширювати сепаратистські настрої серед болгар і гагаузів в Україні та Молдові, зазначають Патріоти України.

Як повідомив в Facebook координатор групи Інформаційне опір, нардеп від Народного фронту Дмитро Тимчук, молдавські проросійські працівники науки (в т. ч. Члени Російської академії наук І. Грек, В. Гросул) активно поширюють провокаційну інформацію про нібито негативне ставлення до представників болгарської і гагаузької національності.

Що нібито обумовлює доцільність їх самоорганізації та об'єднання в окрему громаду з утворенням самостійних анклавів,; зазначив він.

Зокрема, за даними Тимчука, ці вчені провели дослідження історії болгар і гагаузів на півдні Бессарабії і відзначили національну ідентичність представників даних національностей. У зв'язку з цим вони зробили висновки про неможливість їх співіснування з українцями і молдаванами.

Христо Vladev / globallookpress

При цьому пропагується відверто перебільшена роль Російської імперії в розвитку півдня Бессарабії (стосується як України, так і Молдови).

Зокрема, на цю тему Греком представлені дослідження Купоран; Рівне: історія, культура, люди болгарського села в Буджаку, Буджак, Бессарабські болгари: історія, проблеми, перспективи, а Гросул; Бессарабія в міжнародних відносинах нового часу.

Дана псевдонаукова діяльність може мати замовний характер з боку Росії і націлена на роздмухування сепаратистських настроїв серед болгар і гагаузів в Україні та Молдові,; упевнений Тимчук.

Він підкреслив, що в зазначених монографіях автори максимально відходять від факту належності півдня Одеської області України, повсюдно замінюючи цей факт поняттями територій Бессарабія, Буджак, Прут-Дністровське межиріччя, всіляко намагаючись підкреслити самостійність і самодостатність цих територій, і активно намагаючись нав'язати меседж про виняткову роль Росії в їх розвитку, а також про тісні історичні зв'язки з Москвою.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 квітня

вівторок, 16 квітень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно склали:

Розгром ворога під Новомихайлівкою був феєричним: Як БТРи окупантів злітали в повітря (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:56

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ показали чергове відображення російського штурму в районі Новомихайлівки, передають Патріоти України. На кадрах показано невдалу спробу росіян здійснити швидкий штурм позицій українських захисників...