Переділ світу: Наближається конфлікт США і Японії, і дві війни за участю РФ, - Stratfor

Найбільш ймовірними глава приватної розвідки Stratfor Джордж Фрідман вважає війни в Східній Європі, на Близькому Сході і на території Тихого Океану

Джордж Фрідман. Фото: ЕРА.У Європі може статися нова війна в зв'язку з посиленням Польщі, а через принципові протиріччя в нинішній системі міжнародних відносин існує ймовірність початку збройного конфлікту між США і Японією. Про це в інтерв'ю Business Insider заявив засновник приватного розвідувально-аналітичного агентства Stratfor Джордж Фрідман, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На думку експерта, те, що між європейськими державами давно не було воєн, не може бути гарантією того, що збройні конфлікти не можуть розгорітися знову. "З 1815 по 1871 рік у Європі не було міждержавних війн будь-якого типу, після чого прийшла Перша Світова війна. Велика", - зазначив він, випустивши з уваги кілька конфліктів в 50-60-х роках згаданого століття.

Те, що зараз відбувається, фактично трансформація і перерозподіл ролей в міжнародних відносинах, також може стати причиною великого збройного конфлікту.

"В історії людства ні одне століття не обходилось без масштабної війни, яка перевертала всю систему відносин. Чи готові ви сперечатися, що такої війни не буде в нашому столітті? Я згоден прийняти таку ставку", - сказав Фрідман.

Аналітик заявив, що найбільш ймовірними вважає війни в Східній Європі, на Близькому Сході і на території Тихого Океану.

За словами засновника Stratfor, війни в Європі і на Близькому Сході приблизно будуть наслідком посилення позицій і регіональних ролей Польщі і Туреччини відповідно, і їх можливого конфлікту з РФ. На Тихому Океані можлива морська війна між США і Японією, позиції яких на зазначеній акваторії будуть стикатися все частіше, формуючи все більшу нестабільність.

"Так що ми припускаємо системний зсув. Будьте готові до війни", - підсумував Фрідман.

На початку лютого в Stratfor заявили, що "незабаром" можна очікувати прогресу в урегулюванні війни в Донбасі, оскільки Захід і РФ нібито близькі до угоди по Донбасу.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...