Перевірити отримання квартир: До Шокіна звернулися через Каська

Заступника генпрокурора просять притягнути до відповідальності, якщо будуть виявлені порушення.

Віталій Касько. Фото:24tv.ua

Народний депутат Ігор Луценко ("Батьківщина") звернувся із запитом до Генпрокурора Віктора Шокіна з проханням перевірити законність набуття замом Генпрокурора Віталієм Касько і членами його сім'ї прав на нерухоме майно та у разі виявлення порушень притягнути винних до відповідальності.

Про це йдеться у депутатському запиті Луценка, повідомляють Патріоти України з посиланням на Цензор.нет.

Луценко зазначає, що має документи, в яких говориться, що Касько двічі отримував службове житло від Генпрокуратури, яке згодом було приватизовано.

У 2002 році Каську була надана як службове житло 1-кімнатна квартира площею 49, 5 кв.м. Квартира була оформлена на Каська і його матір, яка не проживала в Києві і не потребувала поліпшення житлових умов, оскільки постійно проживала в трикімнатній квартирі у Львові.

У 2004 році квартира була приватизована матір'ю Каська. Вдруге Касько отримав службове житло площею 155 кв. м в 2010 році в новобудові на бул.Дружби Народів.

Квартира була оформлена на Каська, його матір, сестру і діда, які не проживали в Києві. У 2014 році Касько одноосібно приватизував квартиру.

Касько користувався квартирою, яка надавалась йому як службова, вже будучи звільненим з ГПУ. Також Луценко звертає увагу на земельну ділянку площею 1819 кв. м, яка знаходиться у власності Каська.

Підставою для набуття права власності є договір дарування від 2009 року, але в цей час Касько працював в ГПУ, тому інформація вимагає перевірки на предмет законності набуття ділянки, так як прийняття подарунків службовими особами (в Реєстрі речових прав на нерухоме майно вказана вартість ділянки 1 160103 грн ) може свідчити про отримання ними неправомірної вигоди.

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...