Перша "гаряча" точка на карті колишнього СРСР: Рівно 23 роки тому впав Сухумі (фото, 18+)

По сьогоднішній день Абхазія залишається невизнаною державою і практично вся міжнародна спільнота продовжує розглядати її як частину Грузії.

Сухумі. Будинок уряду Абхазії. 1993 год. Фото: ЖЖ.

"Рівно 23 роки тому, 27 вересня 1993 року я останній раз був в рідному Сухумі", - згадує трагічну дату блогер Георгій Джахая, передаються Патріоти України і цитують далі Нескучные новости:

"27 сентября пал Сухуми (столица Абхазии). Защитники Сухуми, долгие 11 дней и ночей практически голыми руками защищавшие наш город от нарушивших перемирие и начавших наступление на Сухуми абхазских и северокавказских боевиков, больше не могли удерживать оборону.

Десятки тысяч человек начали покидать город, осажденный с 3 сторон. Многие их тех грузин, кто решил остаться и защищать свой дом, в надежде, что у них хорошие отношения с абхазами, были убиты. Грузин убивали по заранее составленным спискам, убивали мирных жителей просто из-за приглянувшегося дома или квартиры, за двойку, полученную в школе в детстве, за то, что когда-то в детстве родителей вызывал к себе директор школы. Убивали показательно, всем напоказ. Убивали днем и ночью.

Так, в результате этнических чисток грузинского населения в Абхазии были убиты тысячи мирных жителей грузинской национальности.

Вечная память всем защитникам Сухуми и мирным жителям, невинно погибшим в этой проклятой войне!".

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...