​«Перша гібридна республіка» у відчаї: Тирасполь скаржиться Путіну на жорсткі дії Києва

Замість омріяного «одеського коридору», котрого чекали у Придністров’ї 2014 року, потім 2015-го, Україна крок за кроком «зажимає» злоякісне утворення, де вже декілька років 14-та армія РФ готує диверсантів та провадить репетиції штурму Одеси.

Очолювані "президентом" невизнаного Придністров'я громадські організації направили президенту Росії Володимиру Путіну звернення з проханням не допустити посилення блокади регіону з боку Молдови та України, повідомляють Патріоти України. з посиланням на російський ТАСС.

"Мы обращаемся к Вам, уважаемый Владимир Владимирович, с призывом не допустить очередного витка напряженности вокруг Приднестровья, который выражается в планомерных блокадных действиях со стороны Молдовы и Украины при прямой поддержке Европейского союза, а также миссии ОБСЕ в Кишиневе", - йдеться в чолобитній.

Автори нагадують, що Київ і Кишинів приступили до установки спільного митно-прикордонного контролю на придністровській ділянці українського кордону.

При цьому в Тирасполі нарікають, що такі дії можуть призвести до щорічних втрат в $40 000 000 для економіки Придністров'я, що становить приблизно п'яту частину консолідованого бюджету, а близько 10% жителів регіону втратять роботу.

"В конечном итоге речь идет о гуманитарной катастрофе с вытекающими негативными последствиями", - сказано в листі.

Автори підкреслюють, що поява силовиків Молдови на кордоні з Придністров'ям в умовах відсутності російських миротворців "является прямой угрозой обострения противостояния между сторонами конфликта и более широкой дестабилизации обстановки в данном пространстве".

Як повідомлялося раніше, Україна заборонила транзит продовольчих продуктів так званої "Придністровської молдавської республіки" через свою територію.

На території Придністровського регіону розквартировано понад півтори тисячі військовослужбовців Росії, а на військових складах в селі Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів та авіабомб. За заперечення позитивної ролі миротворчої місії Росії в регіоні введено кримінальне покарання.

Наразі у Придністров'ї проживає трохи менше півмільйона осіб. Більше третини населення регіону - молдавани, близько 30% - росіяни, а майже 32% - українці.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...